Brighton concreet voor Wieffer

'Premier League-club concreet voor Wieffer, eerste miljoenenbod ligt al op de mat'

23 juni om 21:53
Laatste update: 24 juni om 08:50

Brighton heeft zich gemeld voor Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer. Dat meldt 1908 zondagavond. De Premier League-club is daarmee de eerste 'concrete gegadigde' om de Oranje-international met een miljoenenbedrag los te weken uit Rotterdam. Een eerste bod ligt al op de mat in De Kuip. 

Wieffer, die vanwege een blessure geen deel uitmaakt van de selectie van Oranje, genoot eerder al belangstelling van AC Milan. Ook Atlético Madrid had hem op de korrel. Brighton is echter doortastender, aldus 1908. The Seagulls willen de middenvelder maar al te graag naar Zuid-Engeland halen. 

De club waar Oranje-doelman bart Verbruggen onder contract staat is zich er echter van bewust dat Feyenoord een behoorlijk geldbedrag wil ontvangen. De Rotterdammers zouden naar verluidt een 'schamele dertig miljoen Britse pond' verlangen. Dat is omgerekend ruim 35 miljoen euro. 

Brighton zou Wieffer, die onder de naar Liverpool vertrokken Arne Slot doorbrak, al anderhalf jaar in de gaten houden. De middenvelder is onlangs teruggekeerd van zijn vakantie, en zou een transfer naar de Premier League wel zien zitten. 

De komende periode zal hij de onderhandelingen tussen Feyenoord en Brighton rustig afwachten. De Rotterdammers vrezen dat de Oranje-international, die nog een contract heeft tot medio 2027, erg lastig te behouden is voor de club.

Bizarre wending in afgekeurde Xavi-goal: check Studio Oranje hieronder: