Van der Gijp verdedigt Memphis

Van der Gijp verdedigt bekritiseerde Oranje-international: 'Absoluut niet slecht'

26 juni om 10:53

Memphis Depay verdient het vertrouwen in het Nederlands elftal. René van der Gijp breekt een lans voor de dertigjarige aanvaller na de teleurstellende nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) in de laatste groepswedstrijd op het EK.

Wilfred Genee wil weten of Memphis straks ook in de achtste finales in de basis moet staan bij Oranje. Van der Gijp aarzelt geen moment. "Ja. Hij had het heel moeilijk. Omdat het middenveld werd weggeblazen, stond hij daar in zijn eentje. Ik moet zeggen: dat heeft hij absoluut niet slecht gedaan", zegt de vijftienvoudig international bij Vandaag Inside Oranje.

Memphis scoorde dinsdag op aangeven van Wout Weghorst. Voormalig bondscoach Dick Advocaat wil ze wel eens samen zien, maar dat vindt Van der Gijp geen goed idee. "Ik zou Weghorst toch als pinchhitter gebruiken, Dick", zegt de oud-speler van PSV. "Daar heb je hem voor meegenomen."

Ook Derksen zou Memphis niet op tien zetten. "Alles wat je als spits achter de hand hebt, is nog minder dan Memphis als die niet in vorm is." Onder meer Ajacied Brian Brobbey is voor hem geen optie. "Die maakt allemaal van die klutsgoals, dat is allemaal op toeval gebaseerd."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!