Faillissement dreigt voor Vitesse wegens geldproblemen

Faillissement dreigt voor Vitesse: 'Druk op onze financiën neemt wel heel erg toe'

26 juni om 11:16
Laatste update: 26 juni om 11:21

De rekening van Vitesse is bijna helemaal leeg, bevestigt algemeen directeur Edwin Reijntjes aan De Gelderlander. De club verkeert in zware financiële problemen en heeft nog maar voor anderhalve week geld. Hierdoor dreigt Vitesse een faillissement te moeten aanvragen.

Op meerdere vlakken staat Vitesse op dit moment onder tijdsdruk. De proflicentie is ingetrokken door de licentiecommissie van de KNVB en de club zal woensdag of donderdag het beroep indienen tegen deze beslissing. Daarna moet Vitesse binnen enkele weken de vergunning voor betaald voetbal weer binnen zien te krijgen.

"We staan nog altijd voor grote problemen", erkent interim-directeur Reijntjes tijdens een persmoment. "Onze proflicentie is ingetrokken op meerdere gronden. Maar er zijn ontwikkelingen, die de goede kant opgaan. Er is met Guus Franke een partij die de club wil overnemen. Daarbij ligt er een akkoord tussen hem en Coley Parry, die echt weg moet bij Vitesse. Maar we moeten nog stappen zetten. Het is de vraag of we alles binnen de gestelde termijnen kunnen regelen. Daar wordt hard aan gewerkt."

Ondertussen begint volgens Reijntjes dus wel het geld op te raken in Arnhem. "We hebben de salarissen voor deze maand nog kunnen betalen. Maar de druk op onze financiën neemt nu wel heel erg toe", luidt zijn verklaring. Hij is samen met adviseur Paul van der Kraan in gesprek met Franke over de liquiditeit op korte termijn, want anders kunnen de Arnhemmers geen salarissen en andere rekeningen meer betalen. "Maar als het geld er niet is, dan wacht uiteindelijk een faillissementsaanvraag. Echt, we staan onder immense druk."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!