Vitesse heeft interesse in Twente-middenvelder Yegoian

'Vitesse zit niet stil en heeft FC Twente-middenvelder op de korrel'

25 juni om 18:03

Vitesse heeft FC Twente-middenvelder Irakli Yegoian op de radar staan, zo meldt Tubantia. De 20-jarige Georgiër komt niet in de plannen voor van trainer Joseph Oosting.

Vorig seizoen tekende Yegoian nog een driejarig contract in Enschede, maar inmiddels is hij op weg naar de uitgang. Ondanks het nieuws dat de proflicentie van Vitesse is ingetrokken door de licentiecommissie van de KNVB is de club op de achtergrond bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De Arnhemmers zijn in beroep gegaan tegen de beslissing van de licentiecommissie en er is goede hoop in Arnhem dat ze volgend seizoen actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

'In dat kader moet de belangstelling voor Yegoian ook worden gezien', schrijft Tubantia. Vitesse wil Yegoian op huurbasis overnemen van FC Twente. Het is niet bekend of de club een koopoptie wil opnemen in deze deal.

Bij FC Twente gaat de voorkeur van Oosting uit naar zelf opgeleide spelers en zodoende komt Yegoian niet in zijn plannen voor. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen behoort de middenvelder niet tot de groep van 28 spelers.