Simons gaat in op eigen toekomst

Simons reageert op vele geruchten: 'Het geeft mij geen stress'

26 juni om 12:41

Xavi Simons is nog niet bezig met zijn eigen toekomst. Er wordt veel gespeculeerd over zijn volgende stap, maar eerst wil de jongeling zich focussen op het EK met het Nederlands elftal.

"Het geeft mij geen stress", vertelt Simons na afloop van de wedstrijd tussen Oostenrijk en Nederland (3-2) tegenover L'Equipe. "Momenteel zit ik bij het Nederlands elftal en we zullen het allemaal zien na afloop van het EK."

Ook wordt Simons gevraagd naar zijn verwachtingen voor de rest van het toernooi. "Het zal nu moeilijker voor ons worden", doelt hij op de derde plaats in de poule. "Maar een wedstrijd duurt negentig minuten. We moeten onze hoofden niet laten zakken. Wij moeten verbeteren. Onze selectie beschikt over een aantal geweldige spelers. Er is geen reden waarom we de dingen niet allemaal goed samen kunnen doen."

In de openingsfase had het Nederlands elftal moeite om het tempo van Oostenrijk bij te benen. Simons weet hiervoor een duidelijke oorzaak aan te wijzen. "We begonnen niet met genoeg intensiteit aan de wedstrijd. We verloren duels", analyseert de jongeling. "We zullen deze wedstrijd bekijken om te zien wat er is gebeurd. We moeten na deze nederlaag goed nadenken en samen praten om deze situatie te keren."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!