Spalletti vermoedt mol in eigen ploeg bij Italië

Spalletti vreest voor mol in Italiaanse selectie: 'Iemand heeft jou dit verteld'

26 juni om 12:35
Laatste update: 26 juni om 12:37

Italië heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het EK, maar lijkt niet in beste sfeer toe te leven naar het duel met Zwitserland. Luciano Spalletti, de bondscoach, vermoedt dat één van zijn spelers vertrouwelijke informatie doorspeelt naar de media. 

Italië speelde de eerste twee groepswedstrijden, tegen Albanië en Spanje, in een 4-3-3-formatie. Tegen Kroatië werd er omgeschakeld naar een 3-5-2-systeem. Toen Spalletti op een persconferentie gevraagd werd naar de reden voor die verandering, counterde hij opvallend fel. "Dit is geen aanname van jou, iemand heeft jou dit verteld. Er is duidelijk iemand in het team die de informatie doorgeeft en die persoon schaadt het team. Ik praat dagelijks met mijn spelers", aldus de oefenmeester, opgetekend door Italiaanse media. 

Spalletti is ondanks dat niet bang. "Het is niet meer dan normaal dat er druk en verantwoordelijkheid is. Ik heb in mijn leven zoveel wedstrijden verloren. Toen ik de leiding kreeg over Empoli, dat toen op het vierde niveau speelde, kon ik niet eens slapen.'

Spalletti werd op dezelfde persconferentie ook gevraagd naar wat er zou gebeuren als Italië in de volgende ronde naar huis wordt gestuurd. "Wat is dat nou weer voor vraag? Wat als we uitgeschakeld worden? Ben ik daar bang voor? Waar moet ik bang voor zijn?"

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!