Almere City trekt Carbonell aan

Almere City presenteert nieuwe aanwinst: voormalig Barça-talent maakt overstap

26 juni om 12:54
Laatste update: 26 juni om 12:57

Almere City heeft Àlex Carbonell gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor komend seizoen. De middenvelder, een voormalig talent uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, wordt overgenomen van SD Amorebieta, een club op het tweede niveau in Spanje.

Bij Almere City tekent de 26-jarige Carbonell een contract voor twee jaar met een optie voor nog een jaar. Hij speelde in de jeugd van Barça en speelt ook in het B-elftal van de Catalaanse topclub. Ook stond hij onder contract bij Valencia, dat hem in het seizoen 2019/20 verhuurde aan Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen kwam Carbonell bij SD Amorebieta 32 keer in actie. In het verleden behoorde de controlerende middenvelder tot nationale Spaanse jeugdteams.

"Ik heb eerder in de Nederlandse competitie gespeeld en de stijl van spelen past bij mij", reageert Carbonell in gesprek met de clubkanalen op zijn transfer. "Door de mooie gesprekken met Johan Hansma (technisch manager bij Almere City, red.) en de voormalig Spaanse spelers bij Almere City FC heb ik een goed gevoel gekregen bij deze club."

Ook Hansma is erg verheugd met de komst van Carbonell. "Na het vertrek van diverse middenvelders zijn wij erg blij met de komst van Àlex", vertelt de technisch manager. "Àlex is een controlerende middenvelder met ervaring en heeft een goede voetbalopleiding gehad in Spanje. Fijn is ook dat hij al in Nederland heeft gespeeld en dus ook al bekend is met het Nederlandse voetbal."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!