Rulli doet Villarreal een aanbod om terug te keren

'Villarreal heeft als tweede Spaanse club miljoenenaankoop van Ajax op de radar'

26 juni om 15:41

Gerónimo Rulli heeft bij zijn oude club Villarreal aangegeven dat hij graag terug wil keren naar de club, zo meldt MARCA. De Argentijnse keeper van Ajax is zelfs bereid om genoegen te nemen met een plek als tweede doelman. Eerder werd ook Real Betis genoemd als geïnteresseerde club.

Villarreal is op zoek naar een tweede keeper achter Filip Jørgensen en Rulli zou zichzelf hebben aangeboden voor die positie. De 32-jarige doelman maakte in de winter van 2023 voor acht miljoen euro nog de overstap van Villarreal naar Amsterdam. Bij Ajax heeft Rulli nog een contract tot de zomer van 2026, maar hij werd al vaker gelinkt aan een vertrek. Zo werd een terugkeer naar Villarreal ook al genoemd in de vorige transferperiode.

Rulli is bij Ajax op het tweede plan gekomen sinds de ontwikkeling van Diant Ramaj. Toen Jay Gorter en de Argentijn geblesseerd waren, kreeg de Duitser een kans en die pakte hij met beide handen aan. Ramaj werd onder John van ‘t Schip eerste keeper bij Ajax en Rulli verdween toen hij hersteld was op de bank bij Ajax. Afgelopen seizoen kwam hij tot slechts zeven wedstrijden voor het eerste van de Amsterdammers.

Op dit moment is Rulli nog actief met Argentinië op de Copa América. Ook daar is hij niet de eerste keeper. Rulli is niet de enige kandidaat voor de positie van tweede doelman bij Villarreal. Ook Diego Conde (Léganes) en Rubén Blanco (Olympique Marseille) zijn opties voor The Yellow Submarine. Rulli won met Villarreal de Europa League in 2021 door een heldenrol te pakken in de finale tegen Manchester United.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!