Foden tijdelijk naar huis door familieredenen

Foden laat EK-kamp tijdelijk achter zich en vliegt terug naar Engeland

26 juni om 16:50
Laatste update: 26 juni om 17:09

Phil Foden heeft het EK-kamp van Engeland tijdelijk verlaten. Dat heeft een woordvoerder van de FA laten weten tegenover de Engelse pers. De aanvaller is terug naar Engeland gevlogen.

Volgens de woordvoerder is Foden teruggekeerd naar Engeland vanwege een noodgeval in de familiesfeer. De verwachting is dat hij spoedig weer aan zal sluiten bij de groep, maar het is niet bekend wanneer dit zal zijn. Mogelijk is Foden niet op tijd terug voor de achtste finale, maar hoe lang hij weg gaat is dus niet bekend. Er zijn geen verdere details over het noodgeval in de familie Foden naar buiten gebracht.

Foden begon drie de groepswedstrijden van Engeland in de basiself.  De aanvaller van Manchester City begon voornamelijk vanaf links bij de ploeg van Gareth Southgate, een positie die de aanvaller niet gewend is. Dit kan een reden zijn waarom hij zijn stempel nog niet kon drukken op het Engelse elftal en hij nog niet scoorde dit toernooi. Engeland valt over het algemeen tegen met slechts twee goals in de groepsfase. Foden werd afgelopen seizoen nog uitgeroepen tot beste speler van de Premier League. 

Het tijdelijk afhaken van Foden kan ook gevolgen hebben voor de achtste finale van Oranje. De kans is zeer aanwezig dat Engeland de tegenstander wordt van Nederland in de volgende ronde van het EK. Mocht Foden dan nog niet terug bij de groep zijn, dan missen de Engelsen één van hun sterspelers.

Reden vertrek Foden

In de Engelse media verschijnen berichten over de reden van het vertrek van Foden. De aanvaller zou naar huis zijn vanwege de geboorte van zijn derde kind. Engeland verwacht hem terug voor de achtste finale van het toernooi, maar een bevestiging vanuit de FA over dit nieuws is er nog niet.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!