Duitse amateur speelt De Ligt uit en scoort tegen Oranje

Vierdeklasser vertelt welke Oranje-speler hij omspeelde: 'Geen bijzondere goal'

26 juni om 17:35
Laatste update: 26 juni om 17:50

Waar Oranje woensdagmiddag niet veel meer dan een oefenwedstrijdje afwerke, speelden de spelers van TSV Havelse misschien wel de wedstrijd van hun leven. Marko Ilic, de 25-jarige linksbuiten van de amateurclub, nam het enige Duitse doelpunt voor zijn rekening, een moment dat hij nooit meer zal vergeten. 

"Het was erg leuk. Het is een hoogtepunt voor ons om tegen ze te spelen", vertelt Ilic voor de camera van ESPN na de wedstrijd tegen de reserves van het Nederlands elftal, die achter gesloten deuren werd gespeeld. 

Ondanks dat hij het erg leuk vond, was het wel aanpoten. "Ja, het was heel zwaar. Het zijn allemaal wereldspelers. Voor ons is dat een hoogtepunt, dat maakt het voor ons ook leuk om tegen te spelen."

Bij Oranje scoorden Wout Weghorst (twee keer), Micky van de Ven (twee keer), Brian Brobbey en Jeremie Frimpong. Ilic deed namens Havelse wat terug. "Het was een ongelooflijk goed gevoel om tegen het Nederlands elftal, met zulke spelers, te scoren. Het was geen bijzondere goal, meer een normale goal. Ik heb de verdediger (Matthijs de Ligt, red.) eruit gelopen. Toen kwam ik één op één en heb ik gewoon geschoten. Toen lag de bal erin."

Ondanks dat er geen toeschouwers waren, hoopt Ilic in de nabije toekomst vruchten te kunnen plukken van zijn bijzondere doelpunt. "Ik hoop dat iemand het ergens gezien en nieuwsgierig wordt."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!