Joey Veerman-update van NOS-verslaggever Stekelenburg

Stekelenburg met Veerman-update: 'Het is zeker ook voor hem een fijne dag geweest'

26 juni om 18:13
Laatste update: 26 juni om 18:15

Jeroen Stekelenburg heeft daags na de voor Joey Veerman dramatisch verlopen wedstrijd tegen Oostenrijk een update gegeven over de middenvelder. Veerman spendeerde een groot deel van zijn dag, net als de andere spelers die dinsdagavond aan de aftrap verschenen, met zijn familie. 

Het Nederlands elftal verscheen daags na de zeer teleurstellende nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) weer op het trainingsveld. Waar de wisselspelers een oefenwedstrijd speelde tegen amateurclub TSV Havelse, stapten de basisspelers op de hometrainer. 

Aan het einde van de training kregen de Oranje-internationals, onder wie dus ook de verguisde Veerman, de kans om hun familie op te zoeken, aldus Stekelenburg woensdagmiddag bij de NOS. "Het goede nieuws voor hem, is dat het vandaag familiedag is bij het Nederlands elftal. Dat was niet zoals de vorige keer, open en bloot op het veld, maar in beslotenheid. Ik denk dat het voor de hele selectie, maar zeker ook voor hem, toch wel een fijne dag is geweest. Een fijn familiemoment."

Het is nog maar de vraag of Veerman ook bij het komende EK-duel van Oranje aan de aftrap verschijnt. ESPN-analist Kees Luijckx verwacht van niet. "In de praktijk is hij nu klaar, en ik denk dat hij het als international héél moeilijk gaat krijgen. Ik denk dat hij het al moeilijk had om in de hiërarchie bij te blijven, maar dat wordt nu nog véél lastiger", zei hij. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!