Van Hooijdonk niet hoopvol gestemd

Van Hooijdonk vreest voor Oranje: 'Tegen Oostenrijk was dat plots helemaal weg'

26 juni om 20:50
Laatste update: 26 juni om 20:51

Pierre van Hooijdonk is ruim 24 uur na de nederlaag van Oranje tegen Oostenrijk allesbehalve hoopvol gestemd. De oud-spits ziet geen aanknopingspunten, en vindt dat het alweer als 'een eeuwigheid' geleden voelt dat het Nederlands elftal een goede wedstrijd speelde. 

Van Hooijdonk zit woensdagavond in tafel bij Studio Fußball, daags na Nederland - Oostenrijk. Oranje gaat ondanks de 2-3 nederlaag door naar de achtste finales, maar hoopvol is de NOS-analist niet gestemd. "Eerlijk gezegd niet. Je probeert toch te zoeken naar aanknopingspunten. Die hebben we tegen Oostenrijk weinig gezien. Tegen Frankrijk hebben we aanvallend weinig gebracht. Polen was een goede wedstrijd, maar dat lijkt alweer een eeuwigheid geleden."

De spits is, net als collega-analist Leonne Stentler, geschrokken van de gaten op het middenveld van Oranje. Het Nederlands elftal wilde de Oostenrijkers onschadelijk maken middels zonedekking, maar in de praktijk leek het meer op mandekking. "In die oefenwedstrijden was dat juist hartstikke goed zichtbaar. Daar hebben we zelfs nog beelden van laten zien. Ze deden dat toen zo goed, en tegen Oostenrijk is dat plots helemaal weg."

Inmiddels is het aantal potentiële tegenstanders van Oranje in de achtste finale gereduceerd tot twee. Oranje treft Engeland óf Roemenië. Dat is na woensdagavond bekend. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!