Van Polen verwacht EK-zege Oranje

Van Polen: 'Dit zijn dan geen amateurs, maar het is wel de meest gunstige loting'

27 juni om 08:26

Bram van Polen denkt dat het Nederlands elftal nog hoge ogen kan gooien op het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman is als een van de beste nummers drie geplaatst voor de knock-outfase, maar ze hebben op papier een gunstige route richting de finale. 

Bij het ESPN-programma EK-Praat wordt de vergelijking gemaakt met de EK-winst van Portugal in 2016. "We hadden het er van tevoren al over in de studio. Zij speelden in de poule drie keer gelijk en ze werden derde in de poule", vertelt Van Polen. "Daarna kwamen ze tegen Kroatië, Polen, Wales en uiteindelijk wonnen ze de finale van Frankrijk."

Ondanks dat het Nederlands elftal niet heeft weten te overtuigen in de groepsfase, heeft Van Polen hoge verwachtingen van Oranje voor het restant van het toernooi. "Ik denk dat we uiteindelijk Europees kampioen gaan worden", zo vertelt hij.

"Ik heb zo ooit een beker gewonnen, door één wedstrijd goed te spelen tegen Ajax", vervolgt Van Polen zijn verhaal. "Dan is iedereen alles vergeten, want daarvoor hadden we alleen maar amateurs. Dit zijn dan geen amateurs, maar het is wel de meest gunstige loting. De weg ligt open naar de finale."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje vanuit Berlijn!