Perez: 'Oranje-spelers voelen zich beter dan ze zijn'

Keiharde Oranje-conclusie: 'Dat is gewoon laksheid en uiteindelijk ook kwaliteit'

27 juni om 09:58
Laatste update: 27 juni om 10:48

Kenneth Perez ziet dat er urgentie mist bij het Nederlands elftal op defensief vlak. De oud-voetballer is van mening dat de Oranje-spelers zichzelf beter vinden dat dat ze eigenlijk zijn en dit zorgt voor problemen.

Bij het ESPN-programma EK-Praat wordt de wedstrijd tussen Oostenrijk en Nederland (3-2) geanalyseerd. Kees Kwakman zag het Nederlands elftal flink in de fout gaan bij de derde tegentreffer. "De derde goal valt vanuit een corner van Nederland. De keeper houdt de bal zeven seconden in zijn handen, gooit hem dan naar de linksback en achttien seconden later ligt de bal er bij ons in."

Door veel mensen werd er na afloop gezegd dat het tactisch niet goed stond bij de tegengoals, maar met betrekking tot de derde tegentreffer is Kwakman het daar niet mee eens. "Dan kan je niet zeggen dat het tactisch niet goed stond, maar dat is gewoon laksheid en uiteindelijk ook kwaliteit."

Perez zag dat de urgentie miste bij Oranje om snel weer terug te komen in de verdedigende organisatie. "Ze voelen zich net iets beter dan dat ze eigenlijk zijn", vertelt de analist, die Servië aanhaalt als voorbeeld. "Zij kunnen er werkelijk waar heel weinig van, maar ze kunnen wel goed hun taken uitvoeren. Zij weten van zichzelf dat we het daarvan moeten hebben. Ik denk dat dat bij Nederland ontbreekt."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!