FC Groningen neemt Willumsson over van Kristiansund

FC Groningen heeft nieuwe aanwinst binnen: samen met broer actief in Eredivisie

27 juni om 10:37
Laatste update: 27 juni om 10:39

FC Groningen heeft Brynjolfur Willumsson overgenomen van het Noorse Kristiansund. De international van IJsland heeft in de Euroborg een contract getekend voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Willumsson stond sinds 2021 onder contract bij Kristiansund. Hij speelde 83 officiële wedstrijden in dienst voor de Noorse club. Daarin was de aanvallende middenvelder, die ook in de spits uit de voeten kan, goed voor zeventien doelpunten en vijftien assists. Aan het begin van 2024 debuteerde Willumsson bij IJsland in een oefeninterland met Guatemala. Een paar dagen later was hij voor de eerste keer trefzeker namens zijn land tegen Honduras. Hij is de jongere broer van Go Ahead Eagles-speler Willum Thór Willumsson.

"Mede door mijn broer heb ik de laatste jaren veel Nederlands voetbal gekeken", reageert Willumsson tegenover de clubkanalen van FC Groningen. "Natuurlijk heb ik mijn broer gevraagd over FC Groningen. Hij bevestigde mijn beeld van de club. Een grote club, met een mooi stadion en fanatieke supporters. Ik ben ontzettend blij met deze stap en kijk er naar uit om in het groen-witte shirt te mogen spelen."

Willumsson ziet FC Groningen als een geschikte vervolgstap in zijn carrière. "Ik heb het gevoel dat ik hier een betere voetballer kan worden en ben onder de indruk van de faciliteiten en het stadion", vertelt de kersverse aanwinst. "Ik zal in Groningen met betere spelers gaan trainen en spelen. Een mooie uitdaging die ik graag aan ga en waar ik veel zin in heb."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!