Driouech wacht op akkoord tussen PSV en Excelsior

'Driouech zit opnieuw in wachtkamer en wacht geduldig op steekspel tussen clubs'

27 juni om 10:59

Couhaib Driouech wacht geduldig op een akkoord tussen PSV en Excelsior, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De landskampioen is al langere tijd concreet in de markt voor de aanvaller, maar weet nog geen overeenkomst te bereiken met zijn huidige werkgever.

Naast PSV zijn er ook andere clubs geïnteresseerd in de diensten van Driouech, maar zijn voorkeur gaat voorlopig uit naar PSV. De Eindhovenaren zijn al weken bezig om de aanvaller binnen te halen, maar van een akkoord is nog geen sprake. 'De aanvaller wil graag naar Eindhoven en is bereid om nog een tijdje te wachten tot er overeenstemming is bereikt', schrijft het ED.

Volgens het medium probeert PSV om Driouech over te nemen voor ruim twee miljoen euro, maar Excelsior gaat niet akkoord met dat bedrag. Earnest Stewart, technisch directeur van PSV, wil graag Driouech losweken voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar hij heeft geen haast met de onderhandelingen. De eerste officiële wedstrijd van PSV staat op het programma voor 4 augustus.

PSV heeft inmiddels aan Excelsior laten weten dat ze niet bereid zijn om hetzelfde bedrag te betalen als in de winter. Dit komt door de contractsituatie van Driouech, want zijn verbintenis loopt tot medio 2025 en dus moet Excelsior deze zomer afscheid van hem nemen om nog een transfersom te krijgen. 'Hoe ver Excelsior en PSV uit elkaar liggen, is niet bekend. Een paar weken geleden leek dat nog zo’n 1 à 1,5 miljoen euro te zijn', besluit het ED

Ook is PSV nog altijd bezig met het binnenhalen van FC Utrecht-speler Ryan Flamingo. Stewart heeft ook geen haast in de onderhandelingen met de Domstedelingen, maar hij hoopt de verdediger wel ver voor 4 augustus in te lijven, want dan staat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!