Driessen wil Blind in Oranje-basis

Driessen pleit voor basisplaats Oranje-international zonder speelminuten op EK

27 juni om 18:58
Laatste update: 27 juni om 19:14

Daley Blind zou een goede vervanger zijn voor Joey Veerman in de basis van Oranje. Dat vindt Valentijn Driessen van De Telegraaf. De verdediger van Girona kwam nog niet in actie dit EK. 

Veerman viel nog meer dan tegen Polen enorm tegen in het duel met Oostenrijk. Na een halfuur werd de middenvelder gewisseld door Ronald Koeman. In de podcast Kick-Off Oranje van De Telegraaf laat Driessen weten dat het tijd is om het middenveld aan te passen. "Je hebt dan bijvoorbeeld Daley Blind op de bank zitten", steekt de journalist van wal. "Die is niet licht natuurlijk. Hij heeft een bak ervaring van heb ik jou daar."

"Je zoekt eigenlijk iemand die de rol van Frenkie de Jong op zich kan nemen en wij dachten allemaal Veerman", vervolgt Driessen. "Tenminste, ik zal niet voor iedereen spreken, maar ik dacht dat Veerman dat wel kon. Maar die is bezweken onder de druk. Iemand die niet zal bezwijken onder de druk is Daley Blind."

Driessen benadrukt dat Blind 'heel balvast' is. Volgens de journalist vindt de verdediger van Girona altijd de ruimte en de oplossing naar voren. "Wat dat betreft zou je zeggen dat Blind een goede vervanger zou zijn. Maar of Koeman zo denkt? Het is wel heel typerend dat we drie wedstrijden hebben gespeeld en er zijn volgens mij acht spelers die nog geen minuten hebben gemaakt. Hij is dus niet echt van het wisselen, ook niet als het wat minder gaat."

Als het aan Driessen ligt krijgt Blind een kans op het middenveld. "Maar die trainers zijn er op de een of andere manier niet helemaal wild van om hem op die positie te zetten. Maar ik zou geen reden weten waarom je hem tegen Oostenrijk (Roemenië, red.) daar niet kunt posteren."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!