Vaessen sloeg buitenlandse clubs af: 'Vroeg me af of ik daar gelukkig zou zijn'

Vaessen verklaart keuze voor Groningen: 'Dat gold ook voor PSV en Feyenoord'

27 juni om 20:25
Laatste update: 27 juni om 20:32

Etienne Vaessen heeft uitgelegd waarom hij voor FC Groningen heeft gekozen. De sluitpost, die RKC Waalwijk transfervrij achter zich liet, heeft in het Noorden van het land het perfecte plaatje gevonden. 

De transfervrije Vaessen had bepaald geen tekort aan belangstelling. Meerdere clubs uit het buitenland, waaronder Rakow uit Polen, Persepolis uit Iran en Estoril uit Portugal toonden interesse. Daar had de bankrekening flink gespekt kunnen worden. "Maar ik vroeg me af of ik daar na een maand nog gelukkig zou zijn", laat de sluitpost optekenen door Dagblad van het Noorden.

Vaessen kwam al snel tot de conclusie dat hij graag in Nederland wilde blijven. Onder meer oude liefde NAC Breda zag hem graag komen. "Maar ik vond het tijd eens uit mijn comfortzone te stappen. Het plan van Groningen was gewoon heel goed."

Niet alleen NAC hengelde naar de diensten van de 28-jarige doelman. Ook AZ klopte aan. "Maar daar ging ik er financieel niet echt op vooruit en de kans dat ik daar zou gaan spelen was toch minder groot. Dat gold ook voor PSV en Feyenoord", verklaart Vaessen. 

Een goed gesprek met trainer Dick Lukkien gaf Vaessen het laatste zetje. Met name de aanvallende speelstijl die de oefenmeester voor ogen heeft, beviel goed. "Ik ben een aanvallend ingestelde keeper en zal regelmatig direct achter de laatste linie opduiken. Dat ligt me wel."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!