Van der Gaag vertrekt mogelijk bij United

'Ten Hag ziet vaste assistent na komst Van Nistelrooy en Hake mogelijk vertrekken'

27 juni om 20:28
Laatste update: 27 juni om 21:08

Mitchell van der Gaag vertrekt mogelijk bij Manchester United. Dat meldt The Athletic. De hoogstwaarschijnlijke komst van Ruud van Nistelrooij en René Hake zorgt ervoor dat de assistent van Erik ten Hag zijn ambities als hoofdtrainer waar mag gaan maken. 

Van der Gaag en Ten Hag zouden deze zomer als het juiste moment zien om uit elkaar te gaan. De voormalig trainer van Jong Ajax zou graag weer op eigen benen willen staan. Eerder kwam het nieuws naar buiten dat Van Nistelrooij en Hake aan de staf toegevoegd zullen worden bij Manchester United. De komst van het duo zou ruimte maken voor de ambities van Van der Gaag. 

De mogelijke komst van Van Nistelrooij en Hake en de mogelijke exit van Van der Gaag zorgen er ook voor dat er opnieuw wordt gekeken naar de rol van Steve McClaren in de staf. Er zullen ook gesprekken plaatsvinden over de verantwoordelijkheden van Darren Fletcher bij de club. De positie van Benni McCarthy is onzeker.

Van der Gaag werkte eerder als hoofdtrainer bij Maritimo, Belenenses, Ermis Aradippou, FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda alvorens hij die rol bij Jong Ajax ging vervullen. Via de beloften van de Amsterdammers werd Van der Gaag toegevoegd aan de staf van Ten Hag bij het eerste van Ajax. Samen met de Haaksbergenaar maakte hij in 2022 de overstap naar Manchester United.   

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!