Aké en Van Dijk fluiten media terug over Veerman

Aké en Van Dijk fluiten media terug: 'Dat ging te ver, naar hem toe heel pijnlijk'

28 juni om 11:25
Laatste update: 28 juni om 12:13

Nathan Aké en Virgil van Dijk springen op de bres voor Joey Veerman. De verdedigers van het Nederlands elftal vonden de kritiek op de PSV-spelmaker te ver gaan na de nederlaag tegen Oostenrijk op het EK (2-3).

Veerman beleefde een desastreuze openingsfase en werd al na 34 minuten gewisseld door bondscoach Ronald Koeman. "Iedereen weet dat het erbij hoort, iedereen heeft wel eens zo’n wedstrijd gehad", reageert Aké vrijdag op een persmoment. "En de groep is met hem, iedereen weet hoe goed hij is. Maar ik moet zeggen dat ik sommige comments van de media wel jammer vond. Die gingen voor mij iets te ver."

Van Dijk legt uit waarop zijn collega doelt. "Vooral richting Joey, dat het einde verhaal is, klaar is Kees, en dat hij nooit meer voor Oranje kan spelen. Naar hem toe is dat heel pijnlijk", meent de Oranje-aanvoerder. "We kunnen allemaal een slechte wedstrijd spelen, het zijn niet alleen maar pieken. Natuurlijk: hij speelde niet goed, maar één wedstrijd definieert niet de rest van zijn carrière."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door ESPN NL (@espnnl)

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!