'Ünüvar kan van Ajax naar NEC'

'NEC kijkt wéér rond bij Ajax voor versterkingen, meerdere clubs op vinkentouw'

28 juni om 14:14
Laatste update: 28 juni om 15:54

Naci Ünüvar kan rekenen op interesse van NEC Nijmegen. Dat meldt Voetbal International. Trainer Rogier Meijer lijkt echter de voorkeur te hebben voor een andere speler.

Ünüvar draait momenteel de voorbereiding mee bij Ajax, waar hij nog altijd onder contract staat tot medio 2026. Vorig seizoen werd Ünüvar verhuurd aan FC Twente. De spelverdeler wist niet uit te groeien tot een onbetwiste basisspeler in Enschede. Toch maakte hij voldoende indruk om de interesse van NEC te wekken.

Trainer Meijer heeft volgens Tim van Duijn van VI echter de voorkeur voor het halen van een andere speler. Dat kan er voor zorgen dat NEC uiteindelijk achter het net vist. Er zouden namelijk meerdere spelers in de markt zijn voor het 21-jarige talent.

Ünüvar werd in de jeugd gezien als een groot talent bij Ajax en debuteerde al op zijn zestiende bij de Amsterdammers. Met een doelpunt vanaf de stip in de KNVB Beker tegen Spakenburg werd hij zelfs de jongste scorende debutant ooit. Toch wist hij nooit door te breken bij Ajax.  

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!