Hamberg en Babalola naar Feyenoord

Kogel door de kerk: Feyenoord completeert Priske-staf met Scandinavisch duo

28 juni om 14:28
Laatste update: 28 juni om 15:00

Feyenoord heeft de komst van Björn Hamberg en Lukas Babalola wereldkundig gemaakt. Het duo wordt toegevoegd aan de staf van kersvers trainer Brian Priske. Met de komst van de Zweed en de Deen is de staf van Feyenoord compleet. 

De 39-jarige Hamberg begint officieel per 1 juli. De afgelopen jaren was de Zweed als de vaste assistent van de werkloze Graham Potter als assistent actief bij onder meer Brighton & Hove Albion en Chelsea.  Sinds zijn ontslag bij de Londenaren in 2023 zit de 39-jarige Zweed zonder baan. Daar komt met zijn nieuwe klus bij Feyenoord verandering in.

Ook de komst van de 'pas' 27-jarige Babalola is wereldkundig gemaakt door Feyenoord. De coach was afgelopen seizoen een van de assistenten van Priske bij Sparta Praag. 'In die hoedanigheid was hij nauw betrokken bij de titelprolongatie en bekerwinst van de Tsjechische topclub', schrijft Feyenoord.

Nu alle formaliteiten zijn afgerond bestaat de technische staf van Feyenoord uit hoofdtrainer Priske, assistent-trainers John de Wolf, Hamberg en Babalola en keeperstrainer Jyri Nieminen. Etiënne Reijnen fungeert net als vorig seizoen als analist en adviseur technische staf.

De ondersteunende staf van Feyenoord is ook op een aantal plekken veranderd. Rick Mennes (video-analist), Jan Müller (performance trainer/rehab fysiotherapeut), Jonas Heirbaut (performance trainer) en Takahiro Nakada (fysiotherapeut) zijn komend seizoen 'binnen hun individuele specialismes' nauw betrokken zijn bij het eerste elftal van de Rotterdammers.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!