Brobbey linksbuiten bij Oranje

Koeman geeft Brobbey opvallende plek tegen amateurs: 'Kan beter naar Amsterdam'

29 juni om 06:18
Laatste update: 29 juni om 10:27

Brian Brobbey moest tijdens het oefenduel tussen Oranje en TSV Havelse (6-1) opdraven als linksbuiten. Dat meldt De Telegraaf in Kick-Off Oranje. Er wordt geconcludeerd dat de spits van Ajax beter zijn koffers kan pakken.

Oranje oefende woensdag met de reserves tegen TSV Havelse. Dat duel werd mede dankzij een doelpunt van Brobbey met 6-1 gewonnen. De aanvaller van Ajax had een bijzonder positie. "Brobbey werd in dat partijtje tegen die amateurs alleen als linksbuiten gebruikt", steekt Mike Verweij van wal in de podcast. "Dat is heel vervelend voor zo'n jongen, dan weet je in ieder geval dat je niet in de plannen van Koeman voorkomt in de spits."

Valentijn Driessen denkt dat Brobbey weinig kans maakt op speelminuten. Zeker op linksbuiten. Cody Gakpo is immers één van de uitblinkers van Oranje dit EK. "En Memphis Depay wil er graag spelen, Donyell Malen wil er graag spelen en Steven Bergwijn wil er graag spelen", somt de journalist op. In de spits moet Brobbey Memphis en Wout Weghorst voor zich dulden. "En dan komt Zirkzee daarachteraan", aldus Verwij. "Ik weet het niet, maar ik vermoed dat die in de punt stond tegen Havelse. Zeker als Brobbey de hele wedstrijd linksbuiten heeft gestaan." Verweij verwacht niet dat Brobbey zal starten tegen Roemenië. "Dat gaat zeker niet gebeuren."

"De twee Koemannetjes werken natuurlijk iedere dag met Brobbey, dus die zullen wel weten of hij nu wel of niet Oranje-waardig is om op dit EK de rol van spits in te vullen", reageert Driessen. "Hij heeft natuurlijk de pech gehad dat hij geblesseerd raakte aan zijn hamstring", aldus Verweij. "Ik denk dat hij beter naar Amsterdam kan gaan om lekker met Farioli te gaan trainen en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen."

Daar is Driessen het niet mee eens. "Ik hoorde net dat ze Europees Kampioen zouden worden, dus daar wil je toch wel tot het einde toe bij zijn, normaal gesproken. Dus ik zou zeker niet voor Farioli kiezen en als Brobbey zijnde zou ik daarna lekker op vakantie gaan."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!