Ruben den Uil trainer Excelsior

'Excelsior stelt jongste trainer in betaald voetbal aan als opvolger Dijkhuizen'

28 juni om 16:11
Laatste update: 28 juni om 16:25

Excelsior heeft met Ruben den Uil een nieuwe trainer gevonden. De pas 33-jarige coach wordt de opvolger van Marinus Dijkhuizen. Dat meldt De Telegraaf.

Den Uil wordt door zijn aanstelling bij Excelsior de jongste trainer in het Nederlands betaald voetbal. De coach was sinds 2021 assistent bij de Rotterdammers en wordt dus doorgeschoven. Excelsior degradeerde afgelopen seizoen naar de Keuken Kampioen Divisie. De jonge trainer moet de club weer naar de Eredivisie helpen.

De ervaren Adrie Koster wordt de assistent van Den Uil bij de Rotterdammers. De oud-trainer van onder meer Ajax en Club Brugge was voor het laatst actief als trainer bij Willem II. Daarna vervulde hij een rol als adviseur bij Ajax.

Voor zijn komst naar Excelsior werkte Den Uil jarenlang bij stadsgenoot Sparta Rotterdam. Recent haalde hij zijn hoogste trainersdiploma. Dat deed Den Uil met onder andere collega-cursist Robin van Persie, die aan de slag is gegaan als hoofdtrainer van sc Heerenveen. Samen met onder anderen Van Persie liep Den Uil afgelopen seizoen een week stage bij het Manchester United van Erik ten Hag.