Driessen over 'bullebak' Koeman

'Oranje-internationals verbergen zich voor 'bullebak spelende' Koeman'

28 juni om 16:48

Een aantal Oranje-internationals is 'bang' voor Ronald Koeman. Dat vertelt Valentijn Driessen in Kick-Off Oranje de podcast. Na de 2-3nederlaag tegen Oostenrijk zou de bondscoach 'de bullenbak hebben gespeeld'.

Niet Ronald Koeman, maar Nathan Aké en Virgil van Dijk schoven vrijdag aan op de persconferentie van Oranje. Valentijn Driessen en Mike Verweij begrijpen die beslissing niet. "Dit was natuurlijk een mooi moment om inzicht te geven. Wat ging er fout tegen Oostenrijk, wat ga ik doen tegen Roemenië en hoe zit ik erin?", aldus Verweij.

"Koeman heeft wel zelfspot", reageert Driessen. De bondscoach negeerde presentator Pim Sedee volledig onderweg naar de training, daags na de blamage tegen Oostenrijk. "Dan zie ik hem bij dat filmpje wegrijden van die training, met die hele moeilijke zonnebril. Dan moet je een kwinkslag maken. Die heeft hij ook wel, maar dat doet hij niet, dan speelt hij echt de baas."

Ook tegenover de spelersgroep speelt de bondscoach duidelijk de baas, weet Driessen. "We horen dat sommige spelers gewoon bang zijn van hem, nu in het hotel. Hij kan echt de bullebak spelen, na die wedstrijd tegen Oostenrijk. Dan denken spelers dat het beter is om je te verbergen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!