Hake bevestigt: Go Ahead-coach naar United

Romano krijgt bevestiging van Hake: Go Ahead-coach naar United

28 juni om 20:25

René Hake gaat Go Ahead Eagles verruilen voor Manchester United. De 52-jarige oefenmeester bevestigt tegenover Fabrizio Romano dat hij als assistent van Erik ten Hag aan de slag zal gaan op Old Trafford.

De technische staf van Ten Hag ondergaat de nodige veranderingen deze zomer. Eerst werd bekend dat Ruud van Nistelrooij hard op weg is naar Manchester, maar ook Hake tekent spoedig bij de Premier League-grootmacht, zo maakt hij zelf bekend. Mitchell van der Gaag en Benni McCarthy lijken juist afscheid te nemen.

Hake is goed bevriend met Ten Hag, waardoor de Nederlandse manager weet wat hij aan hem heeft. Hake staat sinds de zomer van 2022 aan het roer bij Go Ahead en heeft daar de afgelopen twee jaar zeer verdienstelijk gepresteerd. Afgelopen seizoen werden zelfs de play-offs gewonnen en daarmee Europees voetbal behaald. Dat gaat Hake dus niet meemaken in Deventer.

Het vertrek van Hake naar Manchester United levert Go Ahead enkele tonnen op. Wie hem op moet volgen in De Adelaarshorst, is nog niet duidelijk.