Beelden van woeste Hake doen wenkbrauwen fronsen bij United-fans

Beelden van woeste Hake doen wenkbrauwen fronsen bij United-fans

27 juni om 22:53
Laatste update: 27 juni om 22:55

Supporters van Manchester United zijn op internet gaan graven naar de voor hen onbekende Rene Hake, die aan de technische staf van Erik ten Hag wordt toegevoegd. Een fanpagina op X vond beelden van Hake als trainer van FC Utrecht en weet niet goed wat het daarvan moet vinden. 

Het gaat om een fragment uit de Videoland-serie FC Utrecht: No Guts No Glory, waarin te zien is dat Hake woest is op Adrián Dalmau, die twee keer geel pakte. "Hé, Dalmau!", schreeuwt Hake door de kleedkamer van FC Utrecht. "Heb je niets tegen de jongens te zeggen? In plaats van met je hoofd naar beneden te zitten. Je hebt de wedstrijd verkloot! Twee stomme gele kaarten!"

Op X zijn de beelden inmiddels duizenden keren bekeken. Het fanaccount dat de beelden plaatst, zet zijn vraagtekens bij de handelswijze van Hake. 'Onze nieuwe coach Rene Hake gaat helemaal los tegen zijn spelers. Ik weet niet hoe de spelers van Manchester United hierop zouden reageren.'

Nederlandse enclave

Hake wordt naar alle waarschijnlijk op Old Trafford toegevoegd aan de technische staf van Ten Hag. Ook Ruud van Nistelrooij, die zelf een verleden als speler van United heeft, lijkt zich daarbij te voegen.