Chivu waarschuwt Oranje voor collectief Roemenië

Oranje krijgt waarschuwing uit bekende hoek: 'Vertrouwen bij Roemenië is enorm groot'

29 juni om 09:36
Laatste update: 29 juni om 10:15

Christian Chivu ziet Oranje niet zo 1,2,3 winnen van zijn thuisland Roemenië. De oud-verdediger van Ajax ziet in de Roemenen een pittige tegenstander voor Nederland om verschillende redenen.

"De grote sterspeler van het Roemeense elftal is het team, de spirit van het collectief", zou luidt de conclusie van de oud-Ajax-speler in gesprek met De Telegraaf. "Op dit hele EK heb ik nog geen enkele speler gezien die individueel het verschil maakt en bij ons is dat niet anders. Roemenië heeft een selectie zonder grote namen, of eigenlijk zonder grote sterren. Ianis Hagi is als zoon van Gheorghe Hagi natuurlijk wel een grote naam."

De zoon van de Roemeense voetballegende mag volgens Chivu echter zeker nog niet in een naam genoemd worden met zijn vader. "Ianis is net terug van een kruisbandblessure en hij wordt steeds fitter. De ster van het team is hij echter nog niet. De spelers van de nationale ploeg beseffen wel dat ze het samen moeten doen en dat ze hongerig moeten zijn. Door eerste in de groep te worden is het vertrouwen wel enorm groot."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!