Verbazing over 'vaststaande principes' Koeman bij Oranje

Verbazing over 'vaststaande principes' van Koeman: 'Hij moet dat los gaan laten'

29 juni om 14:55
Laatste update: 29 juni om 17:30

Youri Mulder denkt dat Oranje 'echt nog wel iets kan bereiken' op het EK. De analist stelt echter wel dat bondscoach Ronald Koeman dan van bepaalde principes af zal moeten stappen.

In gesprek met Voetbal International laat Mulder zijn licht schijnen over de situatie van Oranje. De oud-aanvaller pleit voor een systeemwijziging, waardoor Oranje weer met wingbacks zou spelen. Ook zou Mulder nog een aantal andere dingen veranderen, als hij het voor het zeggen had. "Ik zou toch Wout Weghorst in de spits zetten. Ik denk dat Koeman bepaalde dingen moet gaan loslaten", laat Mulder optekenen door Voetbal International. "Misschien moet je niet altijd meer Memphis Depay opstellen als spits en Georginio Wijnaldum erin gooien. Of altijd maar Xavi Simons blijven opstellen. Het lijkt wel alsof dat vaststaande principes zijn."

Mulder, die zelf tot negen interlands kwam, heeft wel nog vertrouwen in een goede afloop van het EK voor Oranje. "Je kunt heel ver komen, als je het maar repareert. Ik denk dat je met dit team echt nog wel iets kunt bereiken. Het is nu alsof er na die wedstrijd tegen Oostenrijk een ramp heeft plaatsgevonden met een paar duizend doden. Natuurlijk, het was verschrikkelijk, maar we leven nog. Ik zie Koeman dit nog wel repareren, maar dan moet hij dus wel bepaalde dingen loslaten. Ja, je hebt een tik op de kin gehad. Maar misschien was dat wel het beste dat je kon overkomen: dat het een wake-up-call is."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!