Verweij ziet 13 miljoen 'rechtstreeks' Ajax-kas in gaan

Verweij ziet 13 miljoen 'rechtstreeks' Ajax-kas in gaan: 'Moeten veel verkopen'

29 juni om 15:15
Laatste update: 29 juni om 15:18

Ajax kan de portemonnee voorlopig nog niet trekken op de transfermarkt, weet Mike Verweij. De journalist schetst als voorbeeld dat het volledige bedrag dat Georges Mikautadze heeft opgeleverd, rechtstreeks de clubkas in gaat.

Over minder dan een maand speelt Ajax haar eerste wedstrijd van het seizoen, tegen FK Vojvodina. Tot dusver is Jorthy Mokio de enige aanwinst van de Amsterdammers deze zomer. "Ik had gisteren (vrijdag, red.) even contact met mensen bij Ajax", begint Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Mikautadze is nu verkocht. Hij levert dertien miljoen euro op, maar dat bedrag gaat rechtstreeks de clubkas in: dat betekent dat dat geld niet uitgegeven kan worden aan een vervanger."

Er zal nog het een en ander moeten gebeuren, voordat Ajax zich serieus kan roeren op de transfermarkt. "Er moet nu dus heel veel verkocht worden", concludeert Verweij. "Ik sprak ook nog even met iemand die hoopt dat Akpom tot begin augustus bij de club blijft. Hij zal het namelijk moeten gaan doen in de Europa League-voorronde", doelt Verweij op het feit dat Brian Brobbey mogelijk nog afwezig is tegen Vojvodina.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!