Strijd om opvolging van Cillessen bij NEC

Strijd om opvolging van Cillessen bij NEC: "Ze mogen het samen uitvechten"

29 juni om 16:18
Laatste update: 29 juni om 16:28

NEC heeft Stijn van Gassel als vervanger van Jasper Cillessen naar Nijmegen gehaald, maar toch is het niet uitgesloten dat de 21-jarige Robin Roefs volgend seizoen onder de lat staat in de Goffert. Trainer Rogier Meijer maakt duidelijk dat de twee de concurrentiestrijd aan moeten gaan in de voorbereiding.

"Stijn is gehaald omdat Jasper is gegaan, maar we hebben met Robin ook een talentvolle keeper die heeft laten zien dat hij het niveau aankan", laat een duidelijke Meijer optekenen door Voetbal International. Van Gassel was afgelopen seizoen één van de sterkhouders van Excelsior, terwijl Roefs indruk maakte in de duels die hij mocht keepen wegens blessureleed van de vertrokken Cillessen. "Ze mogen het samen uitvechten."

Roefs denkt zelf dat hij er klaar voor is om het stokje van zijn voorganger over te nemen bij NEC. "Jasper heeft in de top meegedraaid en weet hoe het daar te werk gaat, ook buiten het veld. Hij weet dat alles om het voetbal heen ook moet kloppen, zodat je op het veld kan presteren en je je alleen daar op kan focussen. In het veld heeft Jasper veel ervaring en gaat het vooral om de details. Daar heb ik veel van geleerd en ik ben ook blij dat ik heb mogen ervaren."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!