Grote verrassing uit Eindhoven: PSV lijft Dest definitief in

Grote verrassing uit Eindhoven: PSV lijft Dest definitief in

29 juni om 17:01
Laatste update: 29 juni om 19:00

PSV is erin geslaagd Sergino Dest definitief in Eindhoven te houden. De vleugelverdediger heeft een contract tot 2028 getekend bij de regerend landskampioen.

De aankondiging van PSV komt als een grote verrassing. Lange tijd leek een langer verblijf van de huurling van FC Barcelona er namelijk niet in te zitten. De optie tot koop op de huurling van FC Barcelona bedroeg zo'n elf miljoen euro en dat was PSV te gortig. Het ED weet te melden dat PSV helemaal niets betaalt aan FC Barcelona en dat Dest dus transfervrij wordt ingelijfd.

Pakweg twintig minuten voor de bekendmaking deelde PSV nog een videoboodschap van Dest, waarin de vleugelverdediger de fans bedankt voor afgelopen seizoen en afscheid neemt. Daarmee heeft PSV de fans bewust op het verkeerde been gezet, werd niet veel later duidelijk toen een filmpje van een lachende Dest werd gepost. "Zouden ze het geloven?", vraagt hij met een glimlach.

Vanuit Barcelona is inmiddels bevestigd dat Dest de permanente overstap naar PSV maakt. De Catalanen merken daarbij op dat zij een doorverkooppercentage hebben bedongen in de deal. Volgens het ED gaat dat om 'meerdere tientallen procenten' met een maximumbedrag, waarvan de hoogte niet bekend is. 

Dest was het afgelopen seizoen een van de bouwstenen van het kampioenselftal van Peter Bosz. In 37 duels voor de Eindhovenaren scoorde Dest twee keer en noteerde hij zeven assists. Aan het eind van het seizoen liep de 23-jarige back een zware kruisbandblessure op, die hem de komende maanden nog aan de kant houdt. PSV geeft hem dus de tijd daarvan te herstellen.