Derksen haalt uit naar Koeman: 'Heel zwak dat hij dat niet zegt'

Derksen verbaasd over besluit Koeman: 'Heel zwak dat hij dat niet zegt'

29 juni om 18:17
Laatste update: 30 juni om 16:27

Johan Derksen noemt het 'zwak' dat Ronald Koeman vrijdag de pers niet zelf te woord stond bij het mediamoment van Oranje. In plaats van de bondscoach namen routiniers Virgil van Dijk en Nathan Aké plaats achter de microfoon. 

Perschef Bas Ticheler liet zich tijdens de persconferentie uit over de afwezigheid van de bondscoach. "Er komt vanzelf weer een persconferentie met de bondscoach. Het is niet aan mij om nu te verantwoorden waarom Koeman er niet bij is", klonk het. Dat zorgt voor scheve gezichten bij de tafelheren van Vandaag Inside Oranje. "Hij had er zeker moeten zitten. Na zo'n deceptie moet hij er zitten", oordeelt René van der Gijp. 

"Ik vind überhaupt dat dit land zo meeleeft met dit elftal. Dat zie je bij geen ander land, dat is niet te vergelijken", haakt Derksen in. "Ik lig er zelf niet wakker van, maar ik vind wel dat ze een morele verplichting hebben om richting hun land 'PR' te bedrijven. Ik vind het heel zwak dat de bondscoach niet zegt: 'Ik ben verantwoordelijk. Laat ze maar komen, ik zit er.'"

Wat Derksen het meest steekt, is dat hij Koeman wel met de eer ziet strijken bij een eventuele EK-titel van Oranje maar niet zijn verantwoordelijkheid ziet nemen voor de ontluisterende nederlaag tegen Oostenrijk. "Want als hij dadelijk met de cup naar huis gaat, dan wil hij wel uitgebreid..."