Derksen maakt zich kwaad: 'Oranje en de KNVB stellen zich schandalig op'

Derksen maakt zich kwaad: 'Oranje en de KNVB stellen zich schandalig op'

27 juni om 17:41
Laatste update: 27 juni om 17:43

Johan Derksen is niet te spreken over manier waarop het Nederlands elftal en de KNVB zich presenteren tegenover de meegereisde fans uit Nederland. Volgens De Snor zouden zij zich dankbaarder op moeten stellen tegenover het Oranje-legioen. 

"Weet je waar ik een slecht gevoel bij heb?", vraagt Derksen aan presentator Wilfred Genee. "Dat Oranje-legioen, dat vind ik heel indrukwekkend. Er is geen land dat zoveel positief ingestelde mensen verkleed in Duitsland krijgt. Mensen die niks kapot maken en gewoon bier drinken en feesten. Maar ik vind dat het Nederlands elftal en de KNVB zich schandalig opstellen tegenover die mensen."

Volgens Derksen zouden de spelers van Oranje best wat meer moeite mogen doen om de fans te bedanken voor hun support. "De media krijgen vaak een niet interessante persconferentie met Koeman die niks zegt en een spelertje erbij die al helemaal niks zegt. Dan zit er een voorlichter bij die bij een verkeerde vraag ingrijpt..."

Het leidt overduidelijk tot frustratie bij Derksen. "Die mensen hebben ervoor gespaard, hebben geld uitgegeven en gaan daarheen om hun land te steunen. Dan denk ik: als spelers geef je die fans een gigantische veer in de reet en dan bedank je ze! Maar wat doet Koeman? Een jongen van De Telegraaf stelt een verkeerde vraag en na de oefenwedstrijd staat hij ze niet meer te woord en fietst hij er gewoon langsheen."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!