Verweij met kritiek op Ajax

Verweij uit forse kritiek op Ajax: 'Het is te bespottelijk voor woorden'

29 juni om 22:02
Laatste update: 30 juni om 16:29

Mike Verweij is zeer kritisch op de fitheid van de spelers van Ajax de laatste seizoenen. In Kick Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, is Verweij wél enthousiast over de werkwijze van Francesco Farioli op de trainingen.

"Het is te bespottelijk voor woorden dat de spelers bij Ajax de afgelopen jaren veel minder fit waren dan bij PSV en Feyenoord", begint Verweij. "Het begint bij goede voetballers en daarna of ze fit zijn of niet. Er is gewoon maar wat gedaan. Ajax was soms twee of drie dagen in de week vrij. Spelers liepen om 13.30 uur alweer De Toekomst af."

Onder de nieuwe Ajax-trainer Farioli lijkt er in ieder geval enorm hard gewerkt te worden aan de fitheid op de trainingen. "Farioli heeft in ieder geval goed begrepen dat daar verandering in moet komen. Laat hem ze maar aanpakken", vervolgt Verweij.

Ajax houdt zich tot nu toe redelijk koest op de transfermarkt. EK-sensatie Georges Mikautadze werd voor dertien miljoen euro verkocht aan Metz. "Ik had gisteren even contact met mensen bij Ajax. Dat geld van Mikautadze kan niet uitgegeven worden voor een vervanger. Er moet heel veel verkocht gaan worden, wil Ajax nieuwe spelers aantrekken", aldus Verweij.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!