Duitsland naar kwarfinale ten koste van Denemarken

Duitsland na enerverend duel met Denemarken door naar kwartfinale EK

29 juni om 23:19

Duitsland heeft de kwartfinale van het EK in eigen land bereikt na een 2-0 zege op Denemarken. De wedstrijd werd in de eerste helft tijdelijk stilgelegd vanwege hevig noodweer, maar kon wel uitgespeeld worden. Duitsland treft de winnaar van Spanje - Georgië in de volgende ronde.

Duitsland werd dankzij een late goal in de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland (1-1) tóch groepswinnaar, waardoor ze in de achtste finale gekoppeld werden aan Denemarken. Bondscoach Julian Nagelsmann voerde drie wijzigingen door in zijn elftal. Nico Schlotterbeck verving de geschorste Jonathan Tah, David Raum kreeg de voorkeur boven Maximilian Mittelstädt en Leroy Sané begon in plaats van Florian Wirtz.

Duitsland leek een absolute droomstart te beleven; Schlotterbeck kopte zijn land al na vier minuten op voorsprong, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens een overtreding op doelman Kasper Schmeichel. Na ruim twintig minuten gespeeld te hebben, zorgde enorm noodweer in Dortmund voor het nodige oponthoud. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt door onweersbuien en hevige regenval.

Vlak na rust leek Denemarken verrassend de leiding te nemen, maar het doelpunt van Joachim Andersen werd afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later ging de bal op de stip voor de Duitsers. Dezelfde Andersen kreeg de bal tegen zijn hand en scheidsrechter Michael Oliver gaf een discutabele penalty. Kai Havertz benutte het buitenkansje en zette Duitsland op 1-0.

In minuut 68 leek wonderkind Jamal Musiala de wedstrijd te beslissen. Hij rondde een één op één-kans ijskoud af en verdubbelde zodoende de voorsprong voor Duitsland, 2-0.

De Duitsers kregen via Havertz en Sané enorme kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de kansen waren niet aan hen besteed. Denemarken bracht extra aanvallers en probeerde middels een slotoffensief de aansluitingstreffer te maken. Een doelpunt viel echter aan de andere kant; invaller Florian Wirtz maakte op schitterende wijze de 3-0, maar wéér stak de VAR daar een stokje voor en bleef het dus bij 2-0. Duitsland treft de winnaar van het duel tussen Spanje en Georgië in de kwartfinale.