Mulder is na Duitsland - Denemarken 'anti-VAR'

'Ze kunnen alles meten, maar ik vertrouw die VAR-techniek niet helemaal'

29 juni om 23:59
Laatste update: 30 juni om 13:05

Youri Mulder is 'anti-VAR' geworden. De oud-voetballer en analist van de NOS liep leeg na het EK-duel tussen Duitsland en Denemarken, waarin een treffer van de Denen werd afgekeurd wegens buitenspel en Duitsland een penalty kreeg vanwege een handsbal.

In de studio worden de beelden van de afgekeurde treffer van Denemarken getoond. Te zien is dat een Deen met één teen buitenspel staat. Mulder kan het niet aanzien. "Ik word er niet vrolijk van. Van die teen, van die teennagel. Ik ben tegen de VAR geworden. Kijk dit dan, dit is toch bespottelijk?"

Presentator Sjoerd van Ramshorst vraagt waar - met betrekking tot het ingrijpen van de VAR - de grens ligt voor Mulder. "Nou, nergens. Ik ben anti-VAR geworden. Gewoon geen VAR meer, klaar. Tuurlijk, er zit nu een chip in de bal en ze kunnen alles meten, maar ik vertrouw die techniek ook niet helemaal. Het druist tegen mijn voetbalgevoel in."

Ook over de penalty voor Duitsland heeft Mulder geen goed woord over. "Hij krijgt hem van één meter tegen hem aangeschoten. Dit is toch... Als je er niets aan kan doen, is het voor mij geen hands. Zo zie ik het hier ook. Zo zouden de regels moeten zijn."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!