Van der Vaart over Denemarken en Eriksen

Van der Vaart: 'We hebben allemaal een zwak voor hem, maar ik had meer verwacht'

30 juni om 07:03

Rafael van der Vaart had meer verwacht van Denemarken, en in het bijzonder van Christian Eriksen, op het EK. De Denen werden zaterdag in de achtste finales uitgeschakeld door gastland Duitsland (2-0).

Met bovengemiddelde interesse keek Van der Vaart dit toernooi naar Denemarken. De voormalig Oranje-international woonde er een tijdje en speelde er bij Esbjerg fB, waar hij ook werkte als assistent-trainer. "Ik had er veel meer van verwacht", zegt hij bij Studio Fußball op de NOS. "Ook van Eriksen. Kijk: we hebben allemaal een zwak voor hem door wat er gebeurd is met zijn hart."

Eriksen heeft Van der Vaart te weinig kunnen overtuigen. "Bij die ene aanname zie je nog steeds de klasse", doelt hij op een moment uit de eerste helft tegen Duitsland. "Maar het mag wel wat meer hoor, moet ik eerlijk zeggen." Overall hebben de Denen geen indruk kunnen maken op de oud-middenvelder. "Ze hebben best wel spelers bij grote clubs, maar ik vind niet dat ze dit toernooi zó goed gespeeld hebben, dat je denkt: tsjonge jonge..."

Denemarken heeft dit EK geen wedstrijd gewonnen. In de groepsfase werd er drie keer gelijkgespeeld, tegen Slovenië (1-1), Engeland (1-1) en Servië (0-0).

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!