Chivu over kansen Roemenië tegen Oranje

Oranje krijgt waarschuwing: 'Nederland valt tegen, een stunt is écht mogelijk'

30 juni om 07:20

Cristian Chivu denkt dat Roemenië kan stunten tegen het Nederlands elftal. De Roemeen, die rond de eeuwwisseling onder contract stond bij Ajax, beseft tegelijk dat Oranje over individuen beschikt die het verschil kunnen maken.

Nederland en Roemenië staan dinsdag tegenover elkaar in de achtste finales. "De titel winnen, is misschien niet realistisch. Maar in Roemenië is er – mede door de eerste plaats in de groep met België – echt het geloof dat we ver kunnen komen", laat Chivu optekenen door De Telegraaf. "Alleen denk ik dat niemand blij is met Nederland als tegenstander. Natuurlijk mist Oranje met Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners zijn belangrijkste spelers."

Chivu zag Oranje worstelen tegen Oostenrijk. "Maar toch wordt het voor Roemenië niet makkelijk. Virgil van Dijk, Memphis Depay en Jeremie Frimpong zijn klassespelers. En dan heb ik het nog niet over mijn Inter-spelers Denzel Dumfries en Stefan de Vrij gehad. Als het gaat draaien, is Nederland echt goed. Maar Roemenië is een gevaarlijke opponent voor iedereen."

Dinsdag in München rekent Chivu op een 'fifty-fifty-wedstrijd'. "Het wordt een moeilijke wedstrijd voor Roemenië, maar ook voor Nederland", zegt hij. "Ik was onder de indruk van Oostenrijk en Spanje. Al is dat laatste niet echt een verrassing, want de Spanjaarden zijn de laatste jaren altijd goed. Nederland, Frankrijk en Engeland vallen me tot dusver wat tegen. Dus een stunt van Roemenië tegen Oranje is écht mogelijk."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!