Belgische fans geven uitleg en schrijven open brief: 'Hoe verklaar je dat?'

Belgische fans leggen opvallend fluitconcert uit: 'We geven een fortuin uit...'

30 juni om 10:53
Laatste update: 30 juni om 10:53

Supporters van het Belgische elftal hebben een open brief geschreven en gestuurd naar de spelers, naar aanleiding van het fluitconcert na het gelijkspel tegen Oekraïne. De fans geven tekst en uitleg.

Het was een opvallend moment, na het laatste fluitsignaal van het duel tussen de Belgen en Oekraïners. De fans van België floten hun eigen spelers massaal uit, ondanks dat kwalificatie voor de achtste finale op het EK was veiliggesteld. Nu hebben de fans van De Rode Duivels een open brief geschreven, die in handen is van Het Nieuwsblad. 'Allereerst, weet alsjeblieft dat we trots zijn dat we ons gekwalificeerd hebben, dat we trots op jullie zijn, dat we in jullie geloven en dat we ervan overtuigd zijn dat we, samen, Frankrijk deze maandag kunnen uitschakelen', zo begint men.

'Je hebt ons gewend gemaakt aan fantastisch voetbal, dominantie, beweging, grit en verlangen, en we hebben het gevoel dat al deze kwaliteiten, die jullie kracht waren, verdwenen zijn... Hoe verklaar je dat je in deze laatste wedstrijd niet voor de overwinning wilt spelen om bovenaan je groep te eindigen en in een deel van de tabel te vallen dat ons supporters, en jullie spelers, zou hebben toegestaan om te dromen van een heroïsche run tot in de finale?'

'Wij, de fans, geven een fortuin uit om jullie aan te moedigen. We reizen uren met de auto en bus om naar Duitsland te komen. We zullen er altijd voor en met jullie zijn, op één voorwaarde: de wil tonen, positief zijn op het veld, vechten voor elke bal en je leven geven voor ons land', besluiten de fans.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!