Memphis Depay krijgt 'rare vraag' bij Oranje

Memphis krijgt 'rare vraag' bij Oranje en erkent wrijving in spelersgroep

30 juni om 11:08

Memphis Depay raakt niet in de war van de kritiek die hij krijgt. De aanvalsleider van Oranje heeft veel critici nog niet kunnen overtuigen in de groepsfase van het EK. Desondanks voelt hij de steun van bondscoach Ronald Koeman.

Zondag schuift Memphis samen met Denzel Dumfries aan op de persconferentie van het Nederlands elftal. Eerstgenoemde krijgt direct de vraag of de perszaal als 'het hol van de leeuw' voelt, aangezien er veel wrijving zou zijn tussen Memphis en de media. "Nee. Ik vind dit een beetje een rare vraag", zo antwoordt de spits. "Volgens mij sta ik jullie altijd gewoon te woord. Ik begrijp je vraag niet."

Memphis zegt ook niet wakker te liggen van de kritiek die hij regelmatig ontvangt. "Ik ben wel het een en ander gewend. Het voelt zeker goed dat de bondscoach achter je staat. Natuurlijk moet het beter, maar ik was tevreden over de laatste wedstrijd tegen Oostenrijk. Ik won veel duels, maar ik kwam weinig aan de bal. Ik ben gewend om doelpunten te maken, dus het is lekker als je dan weer scoort."

Later erkent Memphis ook dat er soms sprake is van kleine irritaties in de spelersgroep. "Dat er wrijving is, is normaal. Normaal ben je iedere dag met familie en zie je ze ook na de wedstrijd. Dat is nu ook anders. Je zit bij elkaar in een kamp en bent gefocust op resultaat. Als het resultaat dan niet aanwezig is, is het logisch dat er irritaties zijn. Dat is menselijk."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!