'Feyenoord profiteert mee van transfer Minteh'

'Feyenoord profiteert mee van aanstaande miljoenentransfer in Engeland'

30 juni om 13:10

Feyenoord profiteert mee van de transfer die Yankuba Minteh gaat maken, weet 1908. De aanvaller is hard op weg om Newcastle United te verruilen voor Brighton & Hove Albion, dat ongeveer 36 miljoen euro betaalt.

Minteh speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Feyenoord. Uit navraag van 1908 blijkt dat de Rotterdammers daardoor 'zeker' ook meeprofiteren van de aanstaande transfer van de Gambiaan. Over de details wordt verder echter niets duidelijk.

Volgens 1908 moet gedacht worden aan 'een develop percentage'. Als dat inderdaad de constructie is die van kracht is, ontvangt Feyenoord een zeker percentage van de transfersom of winst die Newcastle maakt, doordat de Rotterdammers Minteh vorig seizoen hebben gehuurd.

Minteh wordt zondag medisch gekeurd door Brighton, waarna hij snel zat tekenen bij The Seagulls. In 27 Eredivisie-duels kwam hij uiteindelijk tot tien goals en zes assists. Zijn beste wedstrijd speelde Minteh waarschijnlijk tegen Ajax: in de historische Klassieker, die Feyenoord met 6-0 won, scoorde de zesvoudig international twee keer en gaf hij één assist.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!