Vitesse begint zonder licentie aan nieuw seizoen

'Binnen tien dagen duidelijkheid voor Vitesse: maar dit kan heel leuk gaan worden'

30 juni om 18:49

Vitesse heeft nog altijd geen licentie, maar zondag werkte de ploeg van John van den Brom wel 'gewoon' de eerste training af op weg naar de start van het nieuwe seizoen. Ondanks de spannende tijden in Arnhem, heerst er wel saamhorigheid en nog altijd voldoende hoop.

"Binnen tien dagen is het duidelijk", zegt Van den Brom tegen Voetbal International over alle onzekerheid. "Dat heeft Paul van der Kraan tegen mij gezegd. Misschien zelfs wel korter dan tien dagen."

Ondanks de heersende onrust kijkt de oefenmeester, die na zijn vertrek bij Lech Poznań bereid was om terug te keren bij zijn oude club, uit naar zijn nieuwe baan. "Ik ben 58 jaar, maar ik had gewoon kriebels. Gisteren merkte ik het. Ineens voelde ik het aan mijn lichaam. Ik heb ruim een half jaar niet op het veld gestaan, ik had onwijs veel zin om te beginnen. En dit is gewoon een heel leuke groep met veel talentvolle spelers. Echt, dit kan heel leuk gaan worden", aldus Van den Brom.

"Dit is de afleiding die ik nodig heb", gaat hij verder. Het wachten op de proflicentie beïnvloedt wel de gang van zaken in Arnhem, omschrijft de trainer. "Het is nog lastig zat. Er zijn pas twee oefenwedstrijden bevestigd, er is gewoon nog onzekerheid. Dat speelt mee. We hebben het geplande trainingskamp in Zeeland ook afgezegd. Te veel onduidelijkheid en kosten die we nu niet kunnen maken. We trainen gewoon op Papendal. Ik zoek ondertussen oefentegenstanders. Serieuze ploegen tegen wie we kunnen spelen."

Wel ligt er een plan, mocht Vitesse binnenkort goed nieuws te horen krijgen. "Als zeker is dat we de licentie terug hebben, gaan er meer spelers op proef komen of spelers toegevoegd worden. Wat ervaring heb je gewoon nodig in de Keuken Kampioen Divisie", licht Van den Brom toe.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!