Grens gesloten gedurende EK-duel tussen Frankrijk en België

Burenruzie op EK zorgt voor heftige maatregelen: 'De grens wordt gesloten'

30 juni om 19:03
Laatste update: 1 juli om 13:57

De grens tussen Frankrijk en België wordt maandag enkele uren gesloten. Tijdens de achtste finale tussen de twee buurlanden willen gemeentebesturen de veiligheidsrisico’s beperken.

Frankrijk en België staan maandag om 18:00 uur tegenover elkaar op het EK. 'Er komen blokkades of filterblokkades op verschillende grensovergangen. Dit vanaf 16.00 uur op maandag', benadrukken burgemeesters van tien gemeentes in een gezamenlijk persbericht. 'Het stadsbestuur wil de risico's op ordeverstoring en vandalisme zo veel mogelijk beperken.'

De meeste plekken zijn tot maar liefst 06.00 uur in de volgende ochtend afgesloten voor auto’s. Voor fietsers en voetgangers zal het gemakkelijker zijn de grens te passeren.

Daar blijft het wat betreft genomen maatregelen niet bij: alle gemeentebesturen zullen ook samenscholingsverboden uitzetten, om op die manier mogelijke rellen te voorkomen. Door zowel Frankrijk als België wordt de loting gezien als een loodzware. De winnaar van de achtste finale in Düsseldorf neemt het in de kwartfinales op tegen de winnaar van Portugal - Slovenië.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!