'Zirkzee belt met Ten Hag en neigt naar Manchester United'

'Zirkzee belt met Ten Hag en neigt naar toptransfer naar Manchester United'

30 juni om 21:48

Het ziet er steeds meer naar uit dat Joshua Zirkzee naar Manchester United verkast. De club van Erik ten Hag heeft volgens Corriere di Bologna al een akkoord bereikt met zaakwaarnemer Kia Joorabchian.

Het staat inmiddels vast dat Zirkzee op korte termijn een transfer gaat maken. AC Milan leek de beste papieren te hebben, maar Manchester United heeft de favorietenrol voor de handtekening van de Oranje-international overgenomen. Ten Hag zou Zirkzee hoogstpersoonlijk hebben gebeld om hem te overtuigen van een Premier League-move.

De pogingen van Ten Hag blijken niet aan dovemansoren gericht: Zirkzee neigt sterk naar Manchester United, waar hij moet gaan concurreren met Rasmus Hojlund voor de spitspositie. De Deen kwam vorig jaar voor 73,9 miljoen euro over van Atalanta Bergamo, maar wist nog niet te overtuigen.

Zirkzee moet veertig miljoen euro kosten. Dat is de vastgestelde afkoopsom in zijn Bologna-contract. Corriere di Bologna vermoedt dat er volgende week een beslissing zal vallen. Over de inhoud van het akkoord met Joorabchian wordt overigens niets gemeld. Eerder kwam wel naar buiten dat de zaakwaarnemer een commissie van vijftien miljoen euro zou eisen.