PSV wil Theo Lucius toevoegen aan technische staf

'Interne transfer: Bosz haalt mogelijk nieuwe assistent bij hoofdmacht PSV'

30 juni om 23:40

Theo Lucius wordt naar alle waarschijnlijkheid toegevoegd aan de technische staf van PSV. De oud-voetballer was de voorbije jaren actief in de jeugdopleiding en lijkt nu promotie te maken, aldus het Eindhovens Dagblad en Voetbal International.

'Lucius klom de afgelopen jaren in de jeugdopleiding op als trainer en maakte daarbij een uitstekende indruk, vinden de mensen die het in Eindhoven voor het zeggen hebben. Daarom hangt een bijzondere overgang in de lucht', schrijft het ED.

Lucius zou in beeld zijn om de technische staf van Peter Bosz te versterken. De oud-verdediger start mogelijk maandag al bij trainingen van de A-selectie. Lucius zou zelf in ieder geval positief tegenover deze stap aankijken. Hij wil graag de cursus Coach Betaald Voetbal gaan doen. Haalt hij zijn diploma, dan kan hij als hoofdtrainer aan de slag.

Vorig seizoen had Lucius een voorname rol bij Jong PSV in samenwerking met Wil Boessen, die deze zomer naar Fortuna Sittard vertrok. Ook als voetballer was Lucius al actief in Eindhoven. Hij speelde ruim 200 officiële wedstrijden voor PSV, waar hij viermaal landskampioen werd.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!