Gimenez met Mexico uitgeschakeld op Copa América

Gimenez scoort weer niet: Mexico al uitgeschakeld op Copa América

1 juli om 07:06

Santiago Gimenez heeft met Mexico een roemloze aftocht geblazen op de Copa Ameríca. El Tri had een zege nodig op Ecuador, maar kwam niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 0-0. Daardoor is de groepsfase het eindstation.

Bij Mexico stond de druk er op na een nipte 1-0 zege op Jamaica en een 0-1 nederlaag tegen Venezuela. De ploeg van bondscoach Jaime Lozano had een zege nodig, maar kon wederom geen potten breken. Wel was Gimenez een aantal keer dicht bij een doelpunt. De Feyenoord-spits kopte in de eerste helft net over en trof na rust de buitenkant van de paal.

Een doelpunt bleef uit voor de hardwerkende Gimenez, die daardoor zonder treffer afscheid neemt van de Copa América. Hij wist nu al twaalf wedstrijden op rij niet te scoren voor het nationale team. In de slotminuten kwam het nog wel bijna goed voor Mexico. De scheidsrechter wees naar de stip na een overtreding op Guillermo Martínez, maar de VAR draaide dit besluit terug.

Ecuador mag zich daardoor opmaken voor een confrontatie met Argentinië in de kwartfinale. Groepswinnaar Venezuela won met 0-3 van Jamaica en neemt het nu op tegen Canada.