Van der Gijp geeft Koeman opvallend advies: 'Kunt hem makkelijk laten spelen'

Van der Gijp opteert voor opvallende naam bij Oranje: 'Kan makkelijk'

1 juli om 07:25
Laatste update: 1 juli om 09:48

René van der Gijp weet wel hoe hij Roemenië zou bestrijden als hij in de schoenen van bondscoach Ronald Koeman stond. In Vandaag Inside laat de voormalig voetballer weten voor welke namen hij zou kiezen in de achtste finale van het EK.

"Ik heb even naar dat middenveld van die Roemenen gekeken vanmiddag. Die spelen dus bij Pisa, Parma, Empoli, in Saudi-Arabië (Damac FC, red.), bij Parma en bij een middenmotertje in Turkije (Gaziantepspor, red.)", aldus Van der Gijp over respectievelijk Marius Marin, Dennis Man, Razvan Marin, Nicolae Stanciu, Valentin Mihaila en Denis Dragus. "Dat is echt niets bijzonders."

"Ik heb ook even gekeken hoe die Belgen tegen die Roemenen zo makkelijk wonnen. Die speelden 4-2-3-1. Ik heb een opstelling gemaakt waarmee je makkelijk moet kunnen winnen", vervolgt Van der Gijp, die ook in een 4-2-3-1 formatie aan zou treden met Verbruggen op goal. Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Micky van de Ven staan achterin, met een middenveld dat bestaat uit Jerdy Schouten, Daley Blind en Xavi Simons, geflankeerd door Donyell Malen en Cody Gakpo. In de spits ruimt de oud-speler van onder meer PSV plaats in voor Memphis Depay.

“Ik heb Blind en Schouten als buffers, en dan moeten Gakpo, Simons, Malen en Memphis het gewoon doen. Als ik kijk naar het middenveld van die Roemenen, dan kun je Blind makkelijk laten spelen. Dat is geen enkel probleem. Je hebt twee backs met veel kracht. En bij Blind, mocht je nou beter zijn maar er niet doorheen komen, dan zou ik hem achterin laten spelen", besluit de vijftienvoudig international.

De volledige opstelling van René van der Gijp: Verbruggen; Dumfries, Van Dijk, Aké, Van de Ven; Schouten, Blind, Malen, Simons, Gakpo; Memphis.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!