Chivu legt uit waarom hij Ajax afwees

Chivu legt uit waarom hij Ajax afwees: 'Daarover gesproken met Alex Kroes'

1 juli om 07:25

Cristian Chivu heeft toegelicht waarom hij deze zomer niet is teruggekeerd bij Ajax. De 43-jarige Roemeen kon een rol krijgen in de technische staf van Francesco Farioli, maar hij hoopt op eigen benen te gaan staan.

Chivu vertrok onlangs bij Internazionale, waar hij de O19 onder zijn hoede had. Ajax zag in hem een ideale assistent voor Farioli. "Ik heb daarover met Alex Kroes gesproken en ik voelde me gevleid dat Ajax mij benaderde. Ik heb er goed over nagedacht, maar ik wil toch liever als hoofdtrainer een volgende stap in mijn trainerscarrière maken", zegt de voormalig publiekslieveling tegen Voetbal International. "Ik wacht rustig af wat er op mijn pad komt."

Chivu ziet het wel zitten om ooit hoofdtrainer van Ajax te worden. "Dat zou heel mooi zijn, maar dat moet de toekomst uitwijzen. Ik blijf Ajax altijd volgen en wens de nieuwe trainer veel succes", stelt de voormalig verdediger, die hoopt dat het tij snel keert in de Johan Cruijff Arena. "Ik hoop dat de mensen weer trots kunnen worden op Ajax. Hoe lang het gaat duren weet ik niet, maar Ajax wordt na een van de donkerste periodes in de clubgeschiedenis vast weer Ajax."

"Kijkend naar de historie heeft Ajax vaker periodes gehad waarin ze struggles hadden. Uiteindelijk kwamen ze er altijd bovenop. Ik denk dat er weer verstandige, capabele mensen op belangrijke posities bij Ajax zijn gekomen", besluit Chivu.