Dankwoord voor Weghorst van Hoffenheim

Mooie woorden voor Weghorst vanuit Duitsland: 'Deze deal is volledig gelukt'

1 juli om 11:14

TSG Hoffenheim kijkt met een tevreden gevoel terug op het seizoen dat Wout Weghorst draaide bij de club. Vanaf maandag is de Oranje-international officeel geen speler meer van de Bundesliga-ploeg.

Hoffenheim huurde Weghorst afgelopen seizoen van Burnley. In competitieverband was hij goed voor zeven goals en drie assists in Duitsland. In gesprek met de clubkanalen vertelt technisch directeur Alexander Rosen over Weghorst. "Toen Wout bij ons kwam, beschreef ik deze transfer als opmerkelijk en buitengewoon. Vandaag kan ik zeggen dat deze huurdeal volledig is gelukt."

"Wout heeft, met zijn kwaliteit, zijn speelstijl en zijn houding alle dingen gebracht die we van hem hoopten te zien", zo vervolgt een positieve Rosen. "Hij heeft er een belangrijke bijdrage aan geleverd dat we in het nieuwe seizoen voor de vierde keer in acht jaar Europees voetbal gaan spelen. We bedanken Wout uit de grond van ons hart en wensen hem het beste voor in de toekomst." 

Weghorst, die momenteel met Oranje actief is op het EK, wordt nu sterk gelinkt aan een overstap naar Ajax. FC Twente zit echter ook nog altijd op het vinkentouw. Bij Burnley heeft de aanvalsleider nog een contract tot medio 2025.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!